Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stohu foukané slámy

Dne 30. 8. 2005 v 07:01 hod. byli hasiči informováni o požáru stohu u obce Bánov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bánova a Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na poli u obce došlo k požáru velkého stohu foukané slámy.

Hasiči bleskově natáhli několik proudů vody k zabránění rozšíření požáru na celý stoh. Díky včasnému oznámení požáru a rychlému příjezdu jednotek se hasičům podařilo požár uhasit v počáteční fázi hoření. Do likvidace následků požáru se zapojili i zemědělci, kteří na místě pracovali se speciálním nakladačem a pomáhali s rozebíráním stohu. Společným zásahem se podařilo uchránit více než dvě třetiny slámy z 60 metrů dlouhého stohu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Jako příčinu vzniku požáru určil vyšetřovatel úmyslné založení neznámým pachatelem. U stohu se podařilo zajistit i několik věcných stop, které budou podrobeny zkoumání. Na místo přijela i policie, která začala prověřovat získané poznatky k vozidlu možného pachatele. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet