Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva těžce zranění chodci po střetu s autem

13. 2. 2011 v 05:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě v centru Zlína. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v centru města, na hlavním tahu I/49, došlo k těžké dopravní nehodě osobního auta zn. Peugeot a dvou chodců.

Řidič osobního auta, jedoucí ve směru na Vizovice, narazil do dvou chodců přecházejících vozovku. Dívka s chlapcem byli autem odraženi daleko od místa střetu a oba utrpěli velmi vážná zranění. Nehodě přihlížela sestra sražené dívky, která poskytla přímé svědectví.

Ze záchranářů na místo jako první dorazili hasiči, kteří začali poskytoval první pomoc zraněným chodcům. Dívka ležela uprostřed hlavního tahu, chlapec byl mimo komunikaci. Do příjezdu posádek zdravotnické záchranné služby na místě zastavili také dobrovolní hasiči, kteří jeli do práce, a pomohli našim hasičům.

Po příjezdu zdravotníků byli oba pacienti předáni lékaři. Po dalším nutném ošetření byli oba zranění převezeni do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Řidič při nehodě utrpěl silný psychický otřes, stejně, jako i svědkyně nehody. Oběma byla poskytnuta nezbytná posttraumatická pomoc proškolenými hasiči. Doprava v místě nehody byla omezena nejen po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému, ale i během vyšetřování.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet