Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezpečnostní sbory uvažují, že napodobí lékaře

Na serveru deník.cz vyšel dnes článek, zabývající se ožehavým tématem, neboť odborová organizace Unie bezpečnostních složek (UBS) uvažuje o tom, že se nechá inspirovat lékařskou akcí Děkujeme, odcházíme a přistoupí také k podávání hromadných výpovědí.

Šéf UBS Miloš Plechatý řekl, že příprava podobné akce by mohla následovat v případě neúspěchu chystané petice za odvolání ministra vnitra Radka Johna (VV). Odbory kritizují úsporná opatření v resortu vnitra, hlavně snižování mezd.

Předsedové Nezávislého odborového svazu Policie ČR (NOSP) a Odborového svazu hasičů (OSH) Milan Štěpánek a Zdeněk Oberreiter podobné úvahy označili za předčasné. Oberreiter ale podporu případné akce nevyloučil. NOSP, OSH a UBS petici spustí 15. února. Podle Plechatého lze očekávat, že bude mít velký ohlas. „Peticí chceme poukázat na to, jaké škody Radek John v roli ministra vnitra napáchal,“ řekl Oberreiter.

„Pokud se ta petice mine účinkem a bude s ní zameteno, … potom uvidíme, jestli se k nám přidají i ostatní odbory, ať už jsou to hasiči nebo Nezávislý odborový svaz policie, ale my rozhodně budeme kontaktovat lékaře, respektive jejich právníky, a začneme uvažovat o tom, že uskutečníme něco podobného, jako měli lékaři,“ řekl Plechatý.

Celý článek naleznete zde, na serveru deník.cz.

Sdílet