Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po nedělních nehodách ve Zlínském kraji

Dne 13. 2. 2011 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči v kraji na pomoc po hlášených dopravních nehodách a haváriích. Při nedělních událostech v dopravě se zranilo několik osob.

18:29 – Otrokovice

Jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic vyjela na hlášenou dopravní nehodu na výpadovce z města k rychlostní komunikaci. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou osobních aut. Po vzájemném středu skončilo jedno z vozidel mimo komunikaci, druhé zůstalo na silnici. Hasiči provedli protipožární opatření a únik provozních kapalin zasypali sorbenty.

18:17 – Uherský Brod

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela na hlášenou dopravní nehodě aut na výjezdu z města, a to ve směru na Bánov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce I/50, nedaleko čerpací stanice, došlo ke střetu dvou aut.

Při nehodě došlo ke zranění nejméně jedné osoby, kterou si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči se postarali o zajištění vraků aut proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Doprava v prostoru důležité křižovatky byla omezena.

14:20 – Zlín

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela, posílena o jednotku hasičů města Zlína, na pomoc po hlášené dopravní nehodě v areálu firem v centru Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko podchodu v centru Zlína došlo k havárii osobního auta zn. Š Felicia combi.

Řidič nezvládl jízdu a čelně narazil do nízké zídky u jedné z budov v areálu firem komplexu bývalého Svitu. Při havárii utrpěl nepřipoutaný řidič zranění na hlavě a zůstal ve vraku ležet přes přední sedadla.

Ze záchranářů na místo jako první dorazili hasiči, kteří zraněnému řidiči nasadili krční límec. Po dojezdu přivolané posádky zdravotnické záchranné služby byl pacient předán do péče lékaře. Po dalším ošetření byl muž odvezen do nemocnice.

Hasiči zabezpečili poškozené auto proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena doprava.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet