Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rychlost + alkohol = smrt

V noci ze soboty na neděli vyhasl v tomto roce život druhého mladého člověka jedoucího v osobním autě. Ke tragické havárii došlo krátce po jedné hodině u obce Hevlín.

Trojice mladíků ze Znojemska jela v Renaultu Laguna směrem od obce Dyjákovice na Hevlín. Jedenadvacetiletý šofér podle prvotního šetření pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění mírné zatáčky. Najel do protisměru, začal brzdit a dostal smyk. Nezvládl řízení a vyjel ze silnice do příkopu.

Auto se v poli několikrát přetočilo přes střechu a dopadlo zpět na kola. Řidič vyvázl s lehkým zraněním a jeho devatenáctiletý spolujezdec utrpěl těžké zranění. Oba dva převezli záchranáři do nemocnice ve Znojmě. Třetí muž ve vozidle, dvaadvacetiletý spolujezdec, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Zemřel na místě. Vyšlo najevo, že zde svoji negativní roli sehrál alkohol. Mladému řidiči kolovalo v krvi 1,62 promile této látky. Způsobená škoda na vozidle je padesát tisíc korun.

Jedná se o druhou dopravní nehodu se smrtelným zraněním v regionu Znojemska a Moravskokrumlovska v roce 2011.

Působení alkoholu na lidské tělo – zhoršený odhad vzdáleností a vnímání barev, zpomalené reakce, ztráta rovnováhy, neodolatelná chuť riskovat a rostoucí tendence přeceňovat své schopnosti. Schopnost řízení je prokazatelně zhoršena i při nízkých hladinách alkoholu. Už po vypití dvou desetistupňových piv se riziko smrti zvyšuje šest a půl krát!

Sdílet