Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ukázka zásahu při úniku nebezpečné látky z cisterny

Praktickou ukázku zásahu s nebezpečnou látkou připravují hasiči pro studenty Střední odborné školy logistické a SOU v Dalovicích. Přímo v prostorách školy studenti uvidí, jak členové jednotlivých složek IZS postupují při havárii cisterny.

Ukázková akce je připravena na středu 23. února. Studenti se nejprve ve dvou blocích dozvědí z připravených prezentací poznatky z praxe hasičů a také pracovníků firem přepravujících nebezpečné látky. Od 11 hodin pak bude následovat před školou ukázka zásahu, kdy z přistavené automobilové cisterny bude simulovaně unikat nebezpečná látka. Zásah bude moderovaný a studenti si po ukázce budou moct detailně prohlédnout i vyzkoušet techniku i vybavení na tento typ události.

Cílem této preventivně výchovně akce je seznámit studenty s činností složek Integrovaného záchranného systému při úniku nebezpečných látek z automobilové cisterny a poučit o chování účastníků této události.

Na přípravě ukázkové akce se kromě samotné školy a Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje podílí rovněž přepravní firmy LC Sokotrans Sokolov a LC Lauterbach Berg, Transportní informační a nehodový systém (TRINS), Svaz chemického průmyslu české republiky a Krajský úřad Karlovarského kra­je.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet