Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po havárii museli hasiči řidičku vyprošťovat

Dne 16. 2. 2011 v 08:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní havárii osobního auta u Ostrožské Lhoty.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila další jednotka profesionálů z Veselí nad Moravou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k vážné havárii osobního auta zn. Renault Kangoo.

Šestapadesátiletá řidička vyjela mimo komunikaci, kde sjela do příkopu a následně narazila do přejezdového mostku na pole. Při havárii se řidička zranila a v šoku zůstala ve vraku auta. Jako první na místě zastavil řidič zemědělského pojezdového vozítka, který se snažil s ženou komunikovat a událost oznámil.

Po příjezdu hasičů a zdravotníků byla žena z vozu postupně vyproštěna a vytažena. Po umístění v sanitním voze zdravotnické záchranné služby jí byla poskytnuta nezbytná péče a ošetření. Následně byla odvezena do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo dopravní havárie bylo předáno policii, která událost vyšetřovala. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava na místní komunikaci jen částečně omezena.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet