Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cyklistický závod na Praděd

První školní den letošního roku, tedy ve čtvrtek 1. září 2005, se uskutečnila cyklistická soutěž „Velká cena v časovce do vrchu – Praděd 2005“.

Hlavním pořadatelem celé akce byl Sportovní klub při Hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje, spolupořadateli byli Krajský úřad Olomouckého kraje, Česká asociace hasičských důstojníků a Sportovní klub hasiči Bruntál.
Velké cyklistické klání, při kterém museli závodníci zvládnout co nejrychleji stanovenou trasu, vypuknul za nádherného slunečného počasí od 13 hodin na parkovišti Hvězda v Malé Morávce. Závodilo se na horské asfaltové silnici vedoucí z parkoviště Hvězda k vysílači, umístěném na nejvyšší hoře Jeseníků Pradědu. Cyklistická trasa sice měřila jen 9 km, ale měla převýšení 630 metrů, to znamená, že závod byl velmi náročný na fyzickou kondici. Nejlepší borci se však kopce nezalekli a celou trať projeli za neuvěřitelných 27 minut.
Soutěže se zúčastnilo 67 soutěžících, kteří spolu soupeřili ve čtyřech mužských a jedné ženské kategorii. Vítězové všech kategorií obdrželi velmi hodnotné a pěkné ceny.
Atraktivním zpestřením celého soutěžního klání byla účast několikanásobné mistryně České republiky a účastnice mistrovství Evropy, světa a olympijských her v cyklistice Lady Kozlíkové, která se v kategorii žen umístila na prvním místě a v celkovém pořadí obsadila krásné 11. místo.
Protože cyklistika se stává stále atraktivnějším sportem, letošním ročníkem bychom rádi navázali na zapomenutou tradici a v dalších letech bychom chtěli v pořádání časovky do vrchu pokračovat.


Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje

Celkové výsledky zde (XLS)
Sdílet