Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po těžké nehodě u Bílan čtyři zranění, hasiči vyprošťovali

Dne 18. 2. 2011 ve 12:54 byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Hulína. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici I/47, mezi obcí Kroměříž a Hulín, došlo k vážnějšímu střetu dvou osobních aut zn. Seat a Renault Mégane.

Hasiči na místo dorazili za čtyři minuty od výjezdu ze stanice. Řidič prvního vozu zůstal ve vraku auta zaklíněn. Hasiči se bleskově připravili na vyprošťování a do deseti minut se jim podařilo zraněného muže dostat ven. Pacient byl předán do péče posádky zdravotnické záchranné služby a po delším ošetření i stabilizaci byl odvezen do nemocnice.

Na místo přijely další dva vozy zdravotníků a lékař si přebral k ošetření ostatní zraněné osoby z druhého vozidla. V něm cestovala rodina s velmi malým dítětem. Všechny tři si do své péče převzali zdravotníci a odvezli je do nemocnice k další nezbytné péče a vyšetření.

Krátce před druhou hodinou odpoledne se podařilo dopravu obnovit alespoň do jedné poloviny vozovky. Najíždějící vozy jsou řízeny kyvadlově hlídkou policie. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty. Nehodu na místě šetřila policie.

Dne 18. 2. 2011 v 07:37 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů s jedním zásahovým vozem, s autem do těžkého terénu a s velitelským vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Paseky došlo k havárii osobního auta zn. Š Favorit.

Při havárii se vozidlo dostalo mimo komunikaci a skončilo na boku v blízkém potoce. Místo havárie bylo na hůře přístupném místě a velké zásahové vozidlo hasičů se nemohlo k autu dostat. Velitel zásahu si proto nechal na místo vyslat malý speciál na podvozku Land Rover.

Po příjezdu speciálu do těžkého terénu bylo vozidlo vytaženo pomocí kladek a lan zpět na silnici. Auto hasiči zabezpečili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Událost si převzala policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet