Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Přebor HZS ČR v triatlonu

SKP Nymburk pořádal již tradičně triatlonový závod Českého poháru na tratích 750 m plavání (rybník), 20 km cyklistika (rovinatá trať, dva 10 km okruhy), 5 km běh (podél řeky). V rámci tohoto závodu byl letos vyhlášen přebor HZS ČR v kategoriích do a nad 40 let.

Jelikož počasí letošního léta není příliš stabilní, nikoho neudivil déšť, provázející úvod prezentace startujících. Nakonec to ale nebylo tak zlé, a tak závod kategorie mužů, v jehož rámci startovali také hasiči, se konal za sucha a příjemné teploty vzduchu 21°C a také vody 23°C. Jen silný vítr ztěžoval především cyklistickou část závodu. V rámci Přeboru HZS ČR se odprezentovalo celkem 7 hasičů (4 do 40 let a 3 nad 40 let) a všichni závod dokončili.
Nejlepší tři hasiči v jednotlivých kategoriích dosáhli těchto časů:

Kategorie do 40 let

1.Hasal Ivo Hl.m.Praha 1:05:02
2.Vavruška Jiří Liberecký kraj 1:06:07
3.Musil Radek Liberecký kraj 1:07:44

Kategorie nad 40 let

1.Minář Oldřich Moravskoslezský kraj 1:12:46
2.Kubínek František Jihomoravský kraj 1:19:32
3.Fischer Antonín GŘ HZS ČR 1:23:34

Nízká účast hasičů byla s největší pravděpodobností zapříčiněna pozdní informovaností závodníků o konání akce, za což se všem hasičům triatlonistům omlouvám. Pro příště je tedy s pořadatelem již předběžně dohodnuto konání závodu v přibližně stejném termínu, tedy v 1. polovině srpna. Příští rok by tento závod měl mít statut Mistrovství republiky HZS ČR a zároveň dosažené výsledky budou podkladem pro výběr reprezentačního týmu na rok 2007, kdy se koná Mistrovství Evropy hasičů v tomto druhu sportu.
Poděkování za uspořádání závodu patří členům SKP Nymburk a především pak řediteli závodu Ing. Petru Műllerovi. Pomocnou ruku pořadatelům podal také HZS Středočeského kraje ÚO Nymburk, který pomáhal se zabezpečením a GŘ HZS ČR, které věnovalo věcné ceny.


npor. Ing. Pavel Vinopal
OPIS GŘ HZS ČR
Sdílet