Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Benešově slavili

V sobotu 3.9. byly zahájeny oslavy 35.let vzniku profesionálních hasičů na ÚO Benešov.Na Masarykově náměstí , kde se vše odehrávalo, byla k vidění současná i historická technika nejen hasičů , ale i Zdravotnické záchranné služby a Policie ČR.

Hasiči předvedli mnoho ukázek doprovázených vysvětlujícím výkladem. Diváci se tak dozvěděli, jaký oblek se používá při zásahu s nebezpečnými látkami a zjistili, co všechno má na starosti chemicko-technická služba. Dalším skvěle provedeným výkonem byla ukázka lezecké skupiny HZS Benešov. Lezci provedli před očima přihlížejících záchranu osob v nosítkách a v evakuačním šátku.

Samozřejmě nechyběla ani dnes už klasická ukázka, simulovaná dopravní nehoda s vyproštěním zraněných. Dobrovolní hasiči ukázali řadu požárních útoků, největší úspěch měly děti a mládež z SDH Jankov a Votice.

Policie představila laserovou střelnici a různé zbraně, záchranná služba ukázala vybavení vozu. Při oslavách nechyběly ani firmy Tom-Car, Holmatro a Auto Pražák. Oslavy pokračují výstavou Historie požární ochrany a Dny otevřených dveří na stanicích Benešov a Vlašim.

Foto Petr Svoboda
Text : Zdeňka Kuníková
Sdílet