Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo po nehodě v potoce

V 8.25 hodin hasiči přijali hlášení o nehodě u supermarketu poblíž kruhového objezdu na okraji Kuřimi na Brněnsku. Na místo vyjela jednotka ze stanice v Tišnově a v průběhu zásahu také vyprošťovací jeřáb ze stanice v Lidické ulici v Brně. Po příjezdu hasiči zjistili, že vozidlo Rover se při výjezdu od supermarketu do Dlouhé ulice kuřimského sídliště v zatáčce dostalo mimo vozovku a sjelo do odvodňovací strouhy, kde skončilo převrácené na střeše. Uvnitř auta se zdeformovanou střechou zůstal zaklíněný zraněný řidič.

K vyproštění řidiče museli hasiči pomocí hydraulického nářadí vypáčit vzpříčené dveře. Čtyřiačtyřice­tiletého motoristu pak uložili na nosítka a vynesli na břeh, kde ho předali do péče zdravotníků. Muže poté pomohli naložit do vrtulníku, který ho dopravil do nemocnice.

Na autě hasiči udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Kvůli drobnému úniku provozních kapalin do vody hasiči hladinu strouhy přehradili sorpčními hady a ropné skvrny likvidovali pomocí sorbentu. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty pak hasiči auto pomocí automobilového jeřábu vytáhli na komunikaci. Auto přetočili zpět na kola, odtáhli na blízkou odstavnou plochu a vozovku uklidili.


Zvětšit mapu
por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet