Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru trávy zasahovaly dvě jednotky hasičů

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem vyjeli k ohlášenému požáru trávy mezi Blešnem a Nepasicemi. Požár zasáhl plochu zhruba 50 krát 30 metrů. Hasiči použili na uhašení lopaty i vodu.

Foto: SDH Třebechovice pod Orebem

Hradec Králové Jednotka hradeckých profesionálních hasičů z centrální stanice byla v 08:50 hodin přivolána k vycházejícímu kouři z teplovodního výměníku v Uhelné ulici v Hradci Králové. Hasiči po provedeném průzkumu zjistili, že se jedná o vycházející páru. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu.

Územní odbor Náchod Náchodští hasiči byli v 11:12 hodin přivoláni k vyproštění osoby z výtahu v Běloveské ulici v Náchodě. Při příjezdu jednotky na místo již byla uvězněná osoba vyproštěna z kabiny porouchaného výtahu.

Profesionální hasiči z Broumova v 15:13 hodin vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silnici u Jetřichova. Řidič osobního vozidla Renault 19 vyjel ze silnice a skončil částečně v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči pomocí navijáku cisterny vytáhli auto zpět vozovku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet