Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič ve smyku narazil do dvou protijedoucích aut

Včera v úterý 22. února 2011 krátce po sedmnácté hodině došlo na silnici 1. třídy č. 03 poblíž obce Dolní Dvořiště k dopravní nehodě. Řidič vozidla Peugeot 206 (39) při jízdě od obce Dolní Dvořiště vjel na rovném úseku ve smyku do protisměru, kde v tu dobu ze směru od Kaplice přijížděli řidič (40) nissanu X-Trail a řidič chrysleru Voyager (46). Tito dva řidiči již nedokázali nehodě zabránit a došlo k čelnímu střetu s vozidlem Nissan a následně ke srážce s vozidlem Chrysler.

Ilustrační foto

U řidiče peugeotu došlo k pro zatím nezjištěnému zranění a byl převezen do Nemocnice Český Krumlov. Dále byla zraněna spolujedoucí v chrysleru, která byla vzhledem k rakouské příslušnosti a na základě žádosti společně s dětmi (11,14) převezena na hraniční přechod Dolní Dvořiště a následně transportována do nemocnice v Rakousku.

Řidiči nissanu a chrysleru nepožili před jízdou alkohol, což dokázaly dechové zkoušky, řidič peugeotu se odmítl podrobit dechové zkoušce, ale souhlasil s odběrem krve.

Na vozidle Peugeot vznikla při nehodě škoda ve výši asi 100 tisíc korun, na vozidle Nissan škoda ve výši asi 200 tisíc korun a na chrysleru byla škoda odhadnuta na 300 tisíc korun.

zdroj: PČR por. Bc. Michaela Pavlíčková

Sdílet