Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po měsíci obviněn

Muž byl obviněn kvůli požáru, při jehož likvidaci se zranil hasič, který spadl z desetimetro­vé výšky.

Zpráva z 22. 10. 2002 – Muže, který před měsícem zavinil požár bytu v Mostě, obvinila policie z obecného ohrožení. Při likvidaci ohně se těžce zranil jeden z hasičů, který je stále v pracovní neschopnosti. Další muž, který z hořícího bytu přivolal pomoc, utrpěl popáleniny druhého stupně.

Obviněný devětatřicetiletý uživatel bytu 22. září kolem 14:00 v jednom z pokojů na pohovce kouřil a popel klepal přes rameno do popelníku vedle koše s textiliemi. Vykouřil dvě cigarety a odešel na nákup. V bytě zůstali v jiné místnosti další čtyři lidé: žena, muž a dvě děti.
Muž ucítil asi po půl hodině kouř a prosklenými dveřmi zjistil, že sousední pokoj je v plamenech. Z okna kuchyně proto přivolal pomoc, žena s dětmi se ukryly na balkóně.

Ženu s dětmi, které se nadýchaly kouřových zplodin, hasiči převedli přes byt na chodbu. Popáleného muže transportovali z okna ve třetím podlaží pomocí žebříku.
Jeden z hasičů při záchraně muže z žebříku spadl. Zřítil se asi z desetimetrové výšky na travnatý pás a utrpěl těžké zranění.
Na bytě vznikla škoda přesahující půl miliónu korun.
Sdílet