Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žhář zapálil osobní auto v Hodoníně

Dosud neznámý pachatel ve středu kolem 17:45 hodin v Hodoníně v ulici Erbenova za použití nějaké hořlavé tekutiny polil a zapálil zaparkované osobní vozidlo.

K události došlo před domem číslo tři v uvedené ulici, kde žhář polil přední část osobního vozidla Renault Megane. Následně vozidlo vzplálo a požár způsobil škodu přibližně za 100tisíc korun. Požár uhasili přivolaní profesionální hasiči z Hodonína a jejich vyšetřovatel uvedl, že je zde možné podezření na cizí zavinění.

Policisté tedy zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Poškození cizí věci. V případě dopadení pachatele a prokázání viny mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté, kteří tuto událost vyšetřují, se obracejí také na případné svědky. Zajímají je všechny poznatky, které povedou ke zjištěné možného pachatele. Pokud někdo v době kolem 17:45 hodin nebo krátce před tím viděl kolem červeného Renaultu Megane pohybovat se nějakou osobu, ať se policistům ohlásí. Své svědectví může podat na nejbližší služebně Policie ČR nebo volat na linku 158.

nprap. Petr Zámečník
KŘP Jihomoravského kraje
Policie ČR

Sdílet