Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„O pohár ředitele HZS hl.m.Prahy“ nejprve dřina, potom sladká odměna!

Obvykle zápasí s ohněm, tentokrát však někteří bojovali sami se sebou. Hasiči z celé republiky se sjeli v pátek 18.2. v Bedřichově v Jizerských horách, aby získali pohár ředitele Hasičského záchranného sboru hl.m. Prahy v klasickém lyžování volnou technikou. Skvěle zorganizovaný závod na 12 kilometrů zvládlo všech 37 přihlášených účastníků. Někteří lépe, někteří hůře, ale všichni s úsměvem na tváři. Aby ne, když na ně bezprostředně po samotném závodě čekala výborná kachna s knedlíkem a se zelím ve vyhlášené Šámalově chatě.

„Jeď, zaber, ještě pár metrů, to už dorazíš.“

Skupinka nadšených lyžařů – hasičů strávila páteční poledne na běžeckých tratích v okolí Bedřichova. A nebyl to ledajaký závod, vždyť nejlepší běžec David Pross z HZS Hradec Králové dosáhl na fantastický čas 35:17. V intervalovém závodě mu na záda dýchal druhý v pořadí David Šťastný z HZS hl.m.Prahy, který ztratil minutu a čtvrt. O pouhé dvě vteřiny za ním zaostal další skvělý běžec, celkově třetí Jiří Vavruška z HZS Libereckého kraje.

Obdivuhodný výkon předvedl i liberecký Václav Karpíšek, který sice spadá do kategorie nad 50 let, nicméně s časem 40:51 dokázal potrápit i mnohem mladší závodníky a náročnou trať dokončil na parádním celkově šestém místě!!!

Na startu se objevily také dvě ženy. Zuzana Bártová z HZS Libereckého kraje porazila v minisouboji Alenu Tvarohovou z HZS hl.m.Prahy o necelých 15 minut. Jestliže první dvě desítky závodníků bojovali o co možná nejlepší umístění, v druhé polovině startovního pole se bojovalo „o přežití“. Více než hodinovou vyjížďku si v poklidném tempu užili i rekonvalescenti Antonín Kacbal a Lubomír Žumár. Oba jsou čerstvě po dlouhodobé nemoci. Za jejich odvahu a výkon klobouk dolů.

Na vyhlášení výsledků ve vyhřáté Šámalově chatě již tradičně nechyběl ani ředitel HZS hl.m.Prahy plk.Bc.Dalibor Gosman, který předal ceny nejlepším závodníkům. Je na místě poděkovat i jemu jak za účast, tak za možnost tento závod navzdory razantním finančním opatřením uskutečnit. Za hodnotné ceny patří díky Hasičské sportovní federaci ČR, která závod podpořila finančním grantem.

Závodu se zúčastnilo 37 hasičů, zde jsou nejlepší časy v jednotlivých kategoriích:

  • A: 1. Jiří Vavruška (36:34), 2. Radek Musil (39:26), 3. Jakub Proks (42:20
  • B: 1. David Pross (35:17), 2. David Šťastný (36:32), 3. Pavel Vojtík (39:19)
  • C: 1. Václav Karpíšek (40:51), 2. Jiří Šrejber (51:20), 3. Stanislav Musil (53:17)
  • D 1. Zuzana Bártová (53.58), 2. Alena Tvarohová (1:08.44)

Kompletní výsledková listina ke stažení v příloze článku.

Za organizaci závodu
Květa Valentová, HZS hl. m. Prahy

Sdílet
Přiložené soubory
výsledková listina závodu.doc zobrazit online DOC 25 kB