Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ledči nad Sázavou hořela kuchyňská linka

Dvacetitisícovou škodu za sebou zanechal dnešní požár kuchyňské linky v rodinném domě na ulici Pod Stínadly v Ledči nad Sázavou. Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina v 10:37 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Ledeč nad Sázavou a Světlá nad Sázavou společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z obce Kožlí.

Ke vzniku požáru stačila pouze chvilka nepozornosti a ponechání právě připravovaného jídla na sporáku bez dozoru. Požár z připálených potravin se začal velmi rychle šířit na samotnou kuchyňskou linku a vybavení kuchyně. Starší majitelka ani okamžik neváhala, vyběhla před dům a na pomoc si přivolala sousedy. Ti se snažili požár uhasit za pomoci vody a na místo povolali hasiče.

V době příjezdu hasičů už kuchyňská linka pouze doutnala. Jednotky provedly dohašení požáru a zakouřené prostory domu odvětraly za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.

Požárem byla poškozena nejen kuchyňská linka, ale také digestoř, osvětlení a výmalba kuchyně. V jedné ze skříněk kuchyňské linky, která byla zasažena požárem, měla majitelka uloženou finanční hotovost ve výši 5.000,– Kč.

Ilustrační foto HZS Jihočeského kraje

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet