Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladí hasiči ze Slatin navštívili policisty

Volný čas o jarních prázdninách využili mladí hasiči ze Slatin k prohlídce budovy Územního odboru PČR v Jičíně. Exkurzi jim domluvil jejich vedoucí s pracovníkem Preventivně informační skupiny Jičín.

V úterý 1. března dopoledne se vstupní hala zaplnila nedočkavými návštěvníky, kteří se hned přesunuli na hlavní schodiště. Zde si po krátkém uvítání mohli prohlédnout expozici výstavy, která je zaměřena na kriminalistickou balistiku a pyrotechniku. Z bezprostředních reakcí mládeže bylo patrné, že je exponáty opravdu zaujaly.

Na učebně děti shlédly prezentační DVD, kde se seznámily s náročným výkonem služby žen a mužů zákona. Následovala prohlídka místnosti věnované nebezpečnosti návykových látek. Odborný komentář v policejní cele pro ně byl také zdrojem nových informací.

Celé skupiny se dále ujal instruktor, který je odpovědný za tělesnou a střeleckou přípravu policistů. Ve svém výkladu prezentoval důležitost kvalitního výcviku, který je nutný pro zvládnutí náročných služebních zákroků. Závěrem si přítomní mohli vyzkoušet optickou střelnici.

por. Bc. Petr Janda
KŘP Královéhradeckého kraje
Policie ČR

Sdílet