Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vypalovací pece na plasty ve firmě v Drnovicích

Dne 1. 3. 2011 ve 23:53 hod. byli hasiči informováni o požáru pece ve firmě v Drnovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Valašských Klobouk a Újezdu. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru jedné z vytvrzovacích pecí na plasty.

Požár vznikl během nočního provozu a silná produkce kouře z hořících plastů a pryže donutila zaměstnance opustit přístavek u výrobní haly. Hašení v tu chvíli nebylo možné a zaměstnanci vyčkali na příjezd vyslaných jednotek hasičů. Včasným opuštěním provozu nebyl nikdo zraněn.

První cisterna hasičů dorazila deset minut po půlnoci. Hasiči bleskově rozvinuli vodní vedení a v dýchacích přístrojích pronikli do provozu. Elektrický proud k pecím byl vypnutý a hasičům se podařilo požár lokalizovat během dvaceti minut. Další více než půlhodinu trvala celková likvidace požáru. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů mimo uzavřený přístavek s pecí a uchránit další nemalé hodnoty majetku firmy.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zasáhl jednu vypalovací pec, která vysoušela pryžové výrobky a byla plameny značně poškozena. Další dvě pece byly poškozeny sálavým teplem. Zničeno bylo také další vybavení přístavku, elektroinstalace a samotné výrobky.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 3.000.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 4 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v našem šetření.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet