Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lesní dělník skončil pod koly speciálu, na místě zemřel

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína se dvěma speciály. Ze Zlína vyjel na místo také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lese došlo k tragické nehodě mezi lesním dělníkem a lesním speciálem zn. John Deere.

Dělníci ukončili v lese těžbu a nakládku dřeva. Při odjezdu z lesa došlo k přejetí jednoho z dělníků. Ten spadl přímo pod kola těžkého pracovního lesního tahače s návěsem plným dřeva. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a devastující zranění hlavy. Jeho záchrana nebyla možná.

Na místo postupně přijely posádky zdravotníků, hasičů i policie. Záchranáři museli svá auta odstavit na příjezdové komunikaci a zbytek cesty dojít pěšky. Před hasiči stál nelehký úkol s vyproštěním těla mrtvého muže. Do lesního terénu nebylo možné přijet vhodnou zásahovou technikou, a proto se velitel zásahu rozhodl o zvednutí stroje pomocí zvedacích vaků a hydrauliky. Do zálohy si nechal připravit na stanici ve Zlíně zcela nový a speciální vyprošťovací kontejner, plně vybavený potřebnou technikou.

Hasiči čekají na vyšetření nehody policií a následně zahájí vyprošťovací práce.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet