Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cizinec vypadl ven z auta, nepřežil

V noci ze středy na čtvrtek havaroval na Tachovsku osobní automobil. Řidič nehodu nepřežil.

Nehoda u obce Sytno na Tachovsku byla na operační středisko ohlášena ve středu 2. března 2011 ve 22.44 hodin. Jednalo se o nehodu osobního vozidla, které vyjelo mimo vozovku a zastavilo se o zaparkovaný traktor.

por. Bc. Dagmar Jersáková, Policie ČR:

Z dosud zjištěných skutečností vyplývá, že cizinec jel vysokou rychlostí a při projíždění táhlou levotočivou zatáčkou v klesání nezvládl řízení vozidla, vyjel vpravo, kde pokračoval několik metrů po nezpevněném povrchu a následně ve vysoké rychlosti přejel přes tři pozemky. Přitom narazil do hromady zeminy, dvou dřevěných plotů, odstaveného vozidla a traktoru s přívěsem.

Vozidlo se několikrát přetočilo ve vzduchu a nepřipoutaný řidič vypadl z auta ven. Při dopravní nehodě utrpěl muž rozsáhlá poranění, kterým na místě podlehl. Celkovou vzniklou škodu odhadli policisté na 250 000 korun. Případem se i nadále zabývají dopravní policisté a zjišťují další okolnosti této tragické události – mimo jiné i to, zda řidič nebyl pod vlivem alkoholu nebo omamných látek.

Po prohledání okolí bylo potvrzeno, že nikdo další ve vozidle necestoval. Po zadokumentování události začali hasiči ze stříbrské stanice s vyprošťováním, aby mohli osobu vyprostit, museli použít nafukovací vaky k nadzvednutí traktoru.

por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet