Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kolem stodoly hořely naskládané pneumatiky

Jako požár domu byla původně hlášená událost ve Chvoječné u Chebu. V půl deváté večer tak na místo vyjeli hasiči z chebské profesionální stanice, drážní hasiči z Chebu a také dobrovolní hasiči z Kynšperka.

Po příjezdu na místo zjistili, že se jedná především o požár volně naskládaných pneumatik, kterých bylo několik desítek, u staré stodoly. Jednotky proto začaly s pomocí vodních proudů a také pěny hasit hořící pneumatiky, zároveň prohledávaly stodolu, zda se uvnitř někdo nenachází. V blízkosti události sice je rybník, protože je ale silně zakalený a bahnitý, nebylo možné z něj brát vodu na hašení.

Velitel zásahu si proto na místo povolal další posily. Na místo tak vyjely cisterny ze Skalné, Sokolova a Chebu. Po hodině a půl se podařilo hořící pneumatiky dostatečně prolít a rozhrnout, oheň částečně zasáhl i budovu, osoby uvnitř naštěstí důkladný průzkum vyloučil. Velitel tak mohl nahlásit lokalizaci, úplnou likvidaci pak za další půlhodinu. Kvůli možné kontaminaci vod od zbytků ohořelých pneumatik místo zásahu zkontrolovali pracovníci odboru životního prostředí a Povodí Ohře. Výši škody a příčinu požáru zatím vyšetřovatel požárů neurčil.

Zasahující jednotky:

HZS Cheb (CAS 24 Scania, CAS 15 Renault, CAS 32 T815) HZS Sokolov (CAS 30 T815–7) HZSp SŽDC Cheb (CAS 24 L101) JSDH Kynšperk n/O (CAS 20 T815) JSDH Skalná (CAS 24 Š 706)

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet