Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči znovu u série požárů v přírodním prostředí

V pátek 4. 3. 2011 vyjížděli znovu profesionální i dobrovolní hasiči na likvidace požárů v přírodním prostředí ve Zlínském kraji. Nadále tak pokračuje série požárů, která vychází jak z nedbalostí lidí při vypalování porostů, během spalování odpadu, tak i z možného úmyslného jednání neznámé osoby.

11:22 – Kudlovice Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela s jednou cisternou, posílena o jednotky dobrovolných hasičů z Babic a Kudlovic, na hlášený požár trávy v zahrádkářské kolonii.

Jako první na místo dorazily jednotky dobrovolných hasičů, které se snažili lokalizovat požár a zabránit jeho dalšímu šíření. Požár se podařilo společným zásahem a několika proudy vody zastavit. Zasažená plocha byla odhadnuta na 200 × 30 metrů.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo zjištěno, že při spalování odpadu došlo k nekontrolovanému rozhoření a rozšíření plamenů na okolní plochu. Přestupkové jednání bylo řešeno na místě v blokovém řízení.

16:09 – Rataje Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela se dvěma cisternami, posílena o jednotky dobrovolných hasičů z Ratají a Kroměříže, na hlášený požár zbytku stohu slámy. Jako první na místě zasahovala místní jednotka dobrovolných hasičů, které se podařilo požár rychle lokalizovat. Plameny zasáhly plochu asi 10 × 5 metrů. Požár se nerozšířil a nedošlo k dalším škodám.

18:18 – Roštín Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela s jednou cisternou, posílena o jednotku dobrovolných hasičů z Roštína, na hlášený požár v místních vinohradech. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o nenahlášené pálení odpadu.

18:23 – Žítková Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu vyjela s jednou cisternou, posílena o jednotky dobrovolných hasičů z Bojkovic a Starého Hrozenkova, na hlášený požár louky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o požár porostu na ploše asi 50 × 20 metrů, který se podařilo zlikvidovat jednotce dobrovolných hasičů ze Starého Hrozenkova.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet