Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Masopust: Čelní náraz osobního vozidla a zraněná osoba

V sobotu 5. března se v Chodově koná tradiční masopust. Sbor dobrovolných hasičů zajišťuje ve spolupráci s pracovníky městského úřadu zdárný chod.

V poklidné dopoledne se chodovským hasičům rozezní pagery a mobilní telefony. To vyhlašuje v 10:56 hodin Krajské operační a informační středisko HZS Karlovarského kraje poplach zásahové jednotce na dopravní nehodu dvou osobních vozidel na křižovatce ulic Hlavní a Boženy Němcové.

Jedná se o nehodu se zraněním. Na místo zásahu vyjíždí cisternová automobilová stříkačka CAS 20 T815 TERRNo1 v naší místní terminologii „technická 2“. Po příjezdu na místo je prováděn prvotní průzkum, provedena protipožární opatření, zraněná osoba je odvážena ZZS k ošetření do nemocnice. Dále je prováděn průzkum motorové části nejvíce havarovaného vozu, jelikož se objevuje lehký kouř. Při této činnosti je využit bezkontaktní teploměr IR-1600 50D. Podle dalšího zjištění se jedná o nehodu celkem tří osobních vozidel.

Jednotka provádí také zajištění místa nehody, jelikož se začínají objevovat zvědavci, kteří si místo nehody chtějí prohlédnout. Jednotka čeká na vyšetření ze strany policie ČR.

Zasahující složky:

  • Zásahová jednotka SDH Chodov – CAS 20 T815 TERRNo1
  • Městská policie Chodov – Škoda Yeti
  • Policie ČR odd. Chodov – Škoda Octavia Combi
  • Policie ČR SDN Sokolov – VW Transporter T5
  • ZZS Sokolov – VW Transporter T5

Autor: Jiří Kot
JSDH Chodov
www.sdhchodov.cz

Sdílet