Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úmyslně založený požár hudebního klubu ve Zlíně – Malenovicích

Dne 6. 3. 2011 v 06:04 hod. byli hasiči informováni o požáru hospody v Malenovicích. Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína se třemi cisternami a automobilovým žebříkem, které posílila jednotka městských hasičů ze Zlína a jednotka dobrovolných hasičů z Malenovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v hudebním klubu.

Požár zpozoroval svědek, který hlásil hustý kouř vycházející z objektu místní hospody. Operační důstojník na místo vyslal více zásahových vozů a výškovou techniku. Jako první na místo dorazila hlídka Policie ČR, která potvrdila rozsáhlý požár uvnitř objektu.

První cisterna hasičů dorazila za šest minut od výjezdu. O dopravu se starala hlídka strážníků a policisté instruovali velitele zásahu, že do objektu bylo vniknuto násilím. Hasiči proto při hasebních pracích postupovali obezřetně, s cílem uchránit důležité stopy.

Hasiči v dýchacích přístrojích pronikli do hořícího objektu, kde bylo nalezeno několik ohnisek. Nataženým vodním vedením se podařilo plameny lokalizovat asi po patnácti minutách zásahu. Požární útok byl veden také z vnějších stran objektu, kde se hasiči snažili zabránit rozšíření požáru na střechu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo potvrzeno úmyslné založení požáru neznámou osobou a případ je tak nadále ve společném šetření hasičů i policie.

aktualizace

07:00

Na odvětrání objektu použili hasiči přetlakovou ventilaci. Požár zasáhl také část střešních konstrukcí, které museli hasiči na některých místech rozebrat a dostat se tak ke skrytým ohniskům. Ta jsou postupně likvidována k zabránění dalšího šíření.

07:30

Velitel zásahu hlásí likvidaci požáru. Na požářiště vstoupil tým vyšetřovatelů hasičů i policie, k nalezení důležitých stop byl nasazen speciálně cvičený pes.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet