Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár za sebou zanechal desetimilionovou škodu

Včera 6. března 2011 ve 22:56 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina hlášení o požáru skladu v obci Víska na Havlíčkobrodsku. K požáru vyjelo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

Při příjezdu hasičů na místo události byla požárem zachvácena střecha dvoupodlažního objektu. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Po chvilce došlo k částečnému zřícení střechy. V objektu byla administrativní budova a sklad spojovacího materiálu. Pod kontrolu se hasičům podařilo požár dostat po jedné hodině ranní. Zdravotníci na místě události ošetřili majitele a jeho manželku. Oba utrpěli šok. Z garáže objektu se hasičům podařilo zachránit jeden osobní vůz, ještěrku a čtyřkolku. Počet zasahujících jednotek byl v průběhu ranních hodin postupně redukován. Na místě byly ponechány tři jednotky, které ještě v tuto chvíli dohašují ohniska a rozebírají střešní konstrukci objektu.

Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 10.000.000,– Kč. V průběhu dnešního dopoledne se na místo vrátili vyšetřovatelé, kteří se nyní intenzivně zabývají možnou příčinou vzniku požáru.

U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů ze stanic Chotěboř a Havlíčkův Brod společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Chotěboře, Libice nad Doubravou, Malče, Uhelné Příbrami a Vísky.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet