Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dopravní nehodě dvou vozidel v Olomouci

Jen několik desítek metrů od krajského ředitelství hasičů ( HZS Olomouckého kraje ) v Olomouci došlo ke srážce dvou vozidel. Dodávkové vozidlo se na křižovatce ulic Schweizerova a Zíkova střetlo s osobním vozidlem, to po nárazu zůstalo na boku.

Tísňová linka Hasičského záchranného sboru přijala informaci o dopravní nehodě 7. 3. 2011 v 16:45 hodin a operační středisko k pomoci vyslalo osádku druhého výjezdu z centrální požární stanice v Olomouci. Řidič osobního vozidla byl v době příjezdu hasičů již mimo vozidlo, nejprve nejevil známky zranění a ani nevyžadoval lékařskou pomoc. Několik minut na to, ale požádal velitele zásahu o preventivní kontrolu Zdravotnické záchranné služby.

Hasiči před příjezdem ZZS zraněnou osobu posadili do zásahového vozidla a pro jistotu u něj dozorovali před předáním k péči zdravotníka. Na havarovaných vozidlech provedli protipožární opatření a také preventivní kontrolu úniku provozních kapalin. Po skončení dokumentační činnosti Policie ČR převrátili vozidlo zpět na kola a zraněné osobě poté ze zaklíněné schránky na straně spolujezdce vyprostili požadované osobní věci.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet