Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

30 osob bylo evakuováno při požáru střechy

Krátce před třetí hodinou ranní vypukl na Praze 5 požár v půdním prostoru činžovního domu. Na místě zasahovaly 3 jednotky pražských hasičů.

V části podkroví vypukl požár, který se rozšířil na celou střechu činžovního domu v ulici Holečkova. Střecha v délce cca 15 metrů byla požárem zcela zničena.

Na místě zasahovala jednotka z centrální stanice a dále jednotka ze stanic Strašnice a Smíchov. Požár zachvátil celou střechu již před příjezdem první jednotky. Celkem bylo z domu evakuováno 30 osob. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po hodině byl požár lokalizován a probíhala likvidace požáru a dohašování ohnisek. Místo požáru zkoumá policejní a hasičský vyšetřovatel. Předběžná škoda byla odhadnuta na 3.mil. korun.

KŘP hlavního města Prahy, Policie ČR:

Záchranné složky byly na místě během několika málo minut a okamžitě zahájily záchranné práce. Hasiči se prioritně věnovali eliminaci požáru, policisté evakuaci nájemníků. Opustit obydlí muselo přibližně dvacet osob, pro které policisté zajistili cestou Jednotného bezpečnostního systému přistavení autobus pražského dopravního podniku, což bylo v mrazivém počasí nevyhnutelné.

Přibližně kolem páté hodiny ranní se mohli vrátit domů první nájemníci, neboť byty v nižších patrech byly zjevně mimo ohrožení. Jakmile to okolnosti dovolí, provedou policisté a kriminalisté přítomní na místě události ohledání požářiště ke zjištění, co bylo skutečnou příčinou požáru. Celá událost se obešla bez obětí na životech a i bez zranění kohokoliv ze zúčastněných.

Po celou dobu zákroku je ulice Holečkova zcela uzavřena pro silniční dopravu a tato situace přetrvá s největší pravděpodobností až do dopoledních hodin. Provoz zde korigují dopravní policisté, kteří řidičům ochotně poradí možné objízdné trasy.

Sdílet