Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nezvládla Škodu 125 a skončila ve stromech

Dne 7. 3. 2011 ve 14:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné havárii auta u obce Střílky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Koryčan. Později na místo vyjel také speciální vyprošťovací vůz profesionálů z Otrokovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Š 125.

Osmadvacetiletá řidička nezvládla jízdu mezi obcí Koryčany a Střílky a havarovala mimo silnici. Auto sjelo z příkrého svahu do hustšího porostu stromků a náletových dřevin. Vrak skončil asi deset metrů pod úrovní silnice u místního potoka. Spolu s řidičkou cestoval ve voze také malý 1,5 roční chlapeček.

Řidička se i s dítětem dostala mimo vozidlo a na silnici. Tam ji také našla jednotka dobrovolných hasičů, která přijela ze záchranářů jako první. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byla zraněná žena předána do péče lékaře a i s dítětem byla odvezena do nemocnice k ošetření.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Pro obavu z možného ohrožení vodního toku nechal velitel zásahu na místo vyslat jeřáb hasičů. Před jeho příjezdem se podařilo pomocí motorových pil prořezat část dřevin a usnadnit vytahování. Jeřábem byl později vrak auta vytažen a naložen na odtah. Během vyprošťování byla doprava na místě zásahu zastavena.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet