Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plyn popálil muže

Dne 24. 9. 2005 ve 12:55 hod. byli hasiči informováni o požáru plynu v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma vozidly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. 2. května došlo k požáru plynu z poškozeného vedení u obytného domu. Při zemních pracích došlo k poškození plynového vedení do domu a následnému požáru. Při požáru došlo ke zranění jednoho pracovníka soukromé firmy, kterému hasiči poskytli první pomoc a následně byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. S popáleninami na krku a obličeji byl převezen do nemocnice k ošetření.

Požár byl hasiči uhašen pomocí vysokotlakého proudu vody. Velitel zásahu nechal uzavřít průjezd ulicí a organizoval evakuaci z ohroženého domu. Z domu bylo evakuováno pět osob, včetně jedné imobilní seniorky. Ta byla vynesena na židličce mimo dům, kde ji hasiči utišili z lehkého šoku a navíc poskytli deky a tekutiny.

Velitel zásahu si vyžádal pomoc policie, která uzavřela ulici pro veškerou dopravu i chodce. Odklon trval asi dvě hodiny a podílelo se na něm osm policistů pořádkové a dopravní policie.

Na místo přijel pracovník plynárenské společnosti, který pomáhal při utěsnění unikajícího plynu a opravě poškozeného plynového vedení. Poškozené potrubí bylo utěsněno speciální objímkovou ucpávkou, a tak bylo zabráněno dalšímu úniku plynu a ohrožení obyvatel domu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet