Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Srážku kamionů nepřežil jeden z řidičů

Hodinu před polednem vyjížděli tachovští hasiči k nehodě dvou kamionů na dálnici D5. Ke střetu došlo v úseku Mlýnec – Svatá Kateřina, nehodu jeden z řidičů nepřežil. Na místě budou ještě několik hodin probíhat vyprošťovací práce.

Nehoda dvou nákladních vozidel a zároveň požár byl ohlášen na operační středisko ve středu 9. března 2011 v 11.02 hodin. Na 142 km dálnice D5 směrem na Rozvadov v úseku Mlýnec-Svatá Kateřina narazil do odstaveného kamionu projíždějící nákladní automobil a skončil v příkopu mimo vozovku. Při nárazu si zřejmě utrhl palivovou nádrž a vozidlo začalo hořet.

Na místo okamžitě vyjeli hasiči a byla povolána také letecká záchranná služba. Hasiči se snažili řidiče ze zdemolované kabiny v nepřístupném terénu vyprostit, ale lékař na místě konstatoval smrt. Řidiče kamionu, který zůstal stát na vozovce, převzala do péče ZZS. Kvůli nehodě byla dálnice cca do 11.45 hodin úplně uzavřená, poté se podařilo zprovoznit jeden jízdní pruh. Na místě stále probíhá vyšetřování nehody a byl povolán také jeřáb, aby mohlo být havarované vozidlo vyproštěno. Zdemolovaná kabina je v nepřístupném terénu, tak ještě není možné potvrdit, zda ve voze cestoval řidič sám.

Zasahující jednotky:

  • HZS Tachov
  • JSDH Přimda
por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet