Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidace požáru trávy na území Polska

Profesionální i dobrovolné jednotky hasičů z Jesenicka vyjížděly 9. 3. 2011 k likvidaci požáru trávy dle prvotního ohlášení u obce Javorník směrem na Horní Hoštice.

Po příjezdu prvních jednotek došlo k upřesnění místa požáru, jednalo se o požár již v Polské Republice. K likvidaci dorazily rovněž i jednotky hasičů z Polska.

Tísňová linka hasičů přijala událost v 12:09 hodin a operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotku z požární stanice Jeseník a to osádky dvou cisternových vozidel. K pomoci vyrazili i dobrovolní hasiči Bílý Potok a Javorník.

Operační středisko rovněž informovalo protistranu Polského Opole. Požár se nacházel již na území Polska u obce Gościce. Vlivem silného větru se požár šířil, jednotky lokalizovaly zhruba 400×400m hořícího travního porostu. K likvidaci požáru z Polské Republiky dorazily jednotky profesionální hasičů Paczkow a dobrovolné Gościce a Kamienica.

Během hodiny se jednotkám podařilo požár celkově zlikvidovat. Na místě po skončení zůstaly jednotky z Polska. Všechny ostatní jednotky Olomouckého kraje se vrátily zpět na své základny.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Sdílet