Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři osoby se zranily při nehodě, auto hořelo

Ve čtvrtek ráno zasáhlo Zlínský kraj vydatné sněžení, které v krátké době způsobilo komplikace v dopravě na Zlínsku, Kroměřížsku i Vsetínsku. Z řady míst byli hasiči žádáni o pomoc po dopravních nehodách a haváriích. Při událostech v dopravě došlo také s několika zraněním. Nejvážnější ranní nehoda se stala u Holešova.

Dne 10. 3. 2011 v 07:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě dvou osobních aut u Holešova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Všetul došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Felicia a Opel Vectra.

Při havárii došlo ke zranění čtyř přepravovaných osob. Všichni se z vraků vozů dostali ven nebo byli vyproštěni před příjezdem hasičů. Po havárii začalo jedno z osobních aut hořet. První pomoc na místě poskytovali další řidiči, kteří u nehody zastavili.

07:15
Hasiči byli na místě zásahu už za dvě minuty od výjezdu ze stanice. Velitel zásahu potvrdil větší počet zraněných osob a vydal pokyn na likvidaci požáru. Vysokotlakým proudem vody byl požár hasiči rychle zlikvidován a bylo zabráněno jeho dalšímu rozšíření nebo ohrožení místa nehody.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby si lékař do své péče postupně převzal zraněné a poskytl jim nezbytné ošetření. Na pomoc přijely celkem tři posádky zdravotníků.

07:38
Jednotka dobrovolných hasičů byla z události vyslána na pomoc po další hlášené dopravní nehodě, tentokrát mezi Holešovem a obcí Přílepy. Po čelním střetu dvou osobních aut došlo ke zranění jedné osoby. Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Na místo vyjela posádka zdravnotníků.

08:20
Od obou nehod hlásí velitelé zásahů, že zranění byli postupně ošetřeni a odvezeni do nemocnice. Nehody jsou vyšetřovány policií a hasiči pomohou s úklidem vozovek i s uvolněním dopravy.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet