Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár trávy likvidovali hasiči v Karlovarském kraji celou noc

Ne všechny jarní požáry trávy jsou během několika desítek minut pod kontrolou. U Habartova byl první jednotce vyhlášen poplach v sedm hodin večer, zásah zde hasiči ukončili až před devátou hodinou ráno.

Ilustrační foto

Událost u Habartova byla komplikovaná hlavně špatně přístupným a velice členitým terénem a také tím, že zde bylo několik ohnisek. Požár se rozšířil na plochu přes 1000 metrů čtverečních. Právě kvůli četnosti ohnisek vyšetřovatelé požárů společně s policisty od začátku prověřovali možnost úmyslného zapálení, policie dokonce na zjišťění stop přizvala služebního psa. Nakonec se podařilo zajistit osobu, která se k zapálení trávy na více místech přiznala. S plameny bojovali hasiči ze čtyř jednotek se šesti zásahovými vozidly.

Ve středu hořela tráva také v Bukovanech, Chodově, Jimlíkově a dvakrát v Chebu. V Horním Slavkově zase hasiči vyjížděli k požáru potravin na sporáku. Ve vojenském prostoru Hradiště místní jednotka odstranila nakloněné stromy, v Lázních Kynžvart hasiči otevřeli byt pro záchrannou službu a v Aši pak vyjížděli k hlášenému úniku plynu v domě.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet