Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Prostřední Bečvy

Dne 10. 3. 2011 v 11:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Prostřední Bečvy. Na místo byla vyslána jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Kněhyně došlo k havárii osobního auta zn. Opel Astra.

V osobním voze cestovala pětičlenná rodina s třemi dětmi. Ve stoupání do kopce jeli za vozidlem zn. Renault Scénic, které zastavilo kvůli ledu na cestě. Když také zastavili své vozidlo, začalo se auto pomalu sunout z kopce. Zledovatělá cesta nedokázala udržet zabrzděné auto, které se začalo řítit ze srázu k místní říčce. Bylo nutné rychle jednat.

Dospělým členům se podařilo bleskově vytáhnout přepravované tři děti a všichni se tak dostali mimo nekontrolovatelně se pohybující auto. Vůz samovolně pokračoval ze srázu asi 100 metrů a tvrdým nárazem se zastavil o strom nad řekou.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. K povolání jeřábu a jeho ustavení pro vyprošťování nebyl na místě havárie vhodný terén. Na pomoc byl proto přivolán lesní speciál.

Lesnický traktor následně na navijáku vytáhl zničené osobní auto zpět na silnici a přes zledovatělý úsek pomohl spustit na laně také druhé osobní auto. Při havárii nebyl nikdo zraněn. Při akci pomáhli také místní občané.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet