Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEOREPORTÁŽ: TFA Velký Ořechov 2011

10. dubna roku 2011 proběhla soutěž TFA Velký Ořechov, kterou pořádal SDH Velký Ořechov. A POŽÁRY.cz byly u toho! Přinášíme videoreportáž a výběr fotografií.

Krásné, i když místy větrné, počasí přálo druhému ročníku TFA Velký Ořechov. Více jak 50 závodníků (zdravotně a odborně způsobilí členové HZS, HZSP, JSDHO, JSDHP) se utkalo v klání, jehož součástí bylo rozvinutí dvou B proudů (2 × 2 hadice B75), následně výstup do druhého patra budovy s dvěma hadicemi C52 a jejich odložení na vyznaceném místě.

Následovalo 60 úderů do hammerboxu (30 do spodní a 30 do horní cásti konstrukce) a překonání dvoumetrové bariéry, které dalo účastníkům opravdu zabrat. Vystoupení na lešení po zebříku a vytažení 20 kilogramového závaží bylo dalším nelehkým úkolem na trati.

Prolézt oknem s dýchacím přístrojem na zádech se ukázalo jako nelehký úkol, někteří hasiči volili prolezení, někteří proplazení a někteří skončili po pádu z okna dokonce na zemi. Přemístit boucháním závaží na kolejnici pak bylo jednoduché.

Poslední disciplína, transport 80 kilogramů vážící figuríny do cíle pomocí Rautekova úchopu (případně jiným humánním způsobem) už byl jen třešničkou na dortu a měkká žíněnka v cíli čekala na zmožené hasiče.

Video od Martina Zemánka – SDH Částkov

POŽÁRY.cz, jakožto mediální partner, děkují za vlídné přijetí a i přes všechny „problémy s větrem“ za laskavý přístup. Těšíme se na setkání příští rok.


ROZŠÍŘENÁ FOTOGALERIE: Zobrazit rozšířenou fotogalerii ze závodu!


Sdílet
Přiložené soubory
pozvanka_tfa_velky_orechov_2011.pdf zobrazit online PDF 937 kB
vysledovka_tfa_velkyorechov_a.pdf zobrazit online PDF 44 kB
vysledovka_tfa_velkyorechov_b.pdf zobrazit online PDF 43 kB