Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči a zdravotníci pomáhali zraněnému

V sobotu 12. 3. 2011 v 10:43 byla jednotka SDH Halenkov povolána KOPIS Zlín na žádost ZZS Zlín k asistenci při záchraně zraněné osoby do obce Huslenky údolí Kychová – Hluboček.

Jednotka vyjela v 10:46 na místo události vozidlem RZA Mitsubishi L200, následováno CAS 24 LIAZ 101 a vzhledem k místu události také terénní čtyřkolkou Polaris Sportsman 800.

Místo události se nacházelo v lese cca 550 metrů od komunikace, kde musela zůstat sanitka i CAS 24, vzhledem k nesjízdnému terénu. K místu, kde se nacházel zraněný se dostalo pouze vozidlo RZA, které zde dovezlo osádku ZZS Vsetín a terénní čtyřkolka Polaris.

Po příjezdu ke zraněné osobě bylo zjištěno, že při řezání větví na stromu došlo k pádu osoby na zem z výšky cca 2,5 metru. Zraněný muž ležel na zemi a na jeho zdravotní stav dohlížela do příjezdu záchranářů další osoba, která u ořezávání asistovala. Zraněný muž byl mírně podchlazený a po odborném vyšetření bylo zjištěno, že má zraněnou pravou nohu. Po stabilizaci jeho zdravotního stavu byl zraněný naložen na vakuová nosítka a transportován k sanitnímu vozidlu. Po odjezdu sanitního vozidla ZZS Vsetín se jednotka vrátila zpět na základnu.

foto a info: Hasiči Halenkov

Sdílet