Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár mohl být založen úmyslně po násilném vniknutí

Dne 15. 3. 2011 v 09:34 hod. byli hasiči informováni o požáru chatky u Holešova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jednou cisternou, kterou ve společném výjezdu posílila jednotka dobrovolných hasičů Holešov.

Z Bystřice pod Hostýnem vyjela ještě jedna posilová cisterna profesionálních hasičů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v zahrádkářské kolonii došlo k požáru chatky.

Už při příjezdu hasičů byl vidět stoupající kouř z prostoru pod střechou. Hasiči postupně rozvinuli vodní vedení a pronikli do chatky. Uvnitř celodřevěného objektu byla nalezena další ohniska, která se podařilo rychle zlikvidovat. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření plamenů a chatu uchránit před celkovým zničením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo, že do chaty bylo vniknuto násilím a požár byl pravděpodobně založen úmyslně. Byla přivolána policie a nadále pokračuje společné šetření.

Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 400.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 100 tis. Kč. Vyšetřovatelé a kriminalisté na místě zajistili několik důležitých stop pro další zkoumání.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet