Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Traja mrtvi pri dopravnej nehode

Dna 17. 3. 2011 doslo v case okolo 14:56 k dopravnej nehode dvoch kamiónov, Volvo a Iveco a jedného malého nákladného motorového vozidla. K nehode prislo v okrese Dunajská Streda na ceste z Velkého Medera smerom na Medvedov – cesta I. triedy císlo 13, pri obci Cilizská Radvan – odbocka na Klúcovec.

Ilustrační foto

Na mieste nehody zasahovali styria príslusníci HaZZ z HS Dunajská Streda a traja príslusníci z HS Velký Meder s technikou. V dôsledku dopravnej nehody zahynuli tri osoby (z nich dvaja muzi a jedna zena). Príslusníci HaZZ vsetky vozidlá zabezpecili proti vzniku poziaru a vyteceniu prevádzkových kvapalín. V dôsledku celkového poskodenia malého nákladného motorového vozidla Peugeot Boxer doslo z jeho nákladného priestoru k vysypaniu cca 15 kusov autobatérii mimo vozovky.

Autobatérie sa porozbíjali a ich obsah (kyselina, olovo…) sa ciastocne vylial. Príslusníci HaZZ autobatérie a ich zvysky z miesta nehody odstranujú a o ich zneskodnenie je riesené v spolupráci s pracovníkmi CO. Vsetky mrtve osoby sú z vozidla Peugeot – celá posádka. Vodic jedného kamióna – bez zranenia Vodic z druhého kamióna – odvezený na pozorovanie do nemocnice.

Okrem Záchrannej zdravotnej sluzby sú na mieste nehody aj príslusníci Polície SR. Cesta je uzatvorená v oboch smeroch a doprava je riesená formou obchádzok. V case odoslania tejto správy sa príslusníci HaZZ nachádzajú v mieste nehody.

mjr. Mgr. Ivan Petko
hovorca
KR HaZZ v Trnave

Sdílet