Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další série dopravních nehod na dálnici D5

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou, Policií ČR a ŘSD Rudná zasahovala ve dnech 17. –18. 3. 2011

u několika dopravních nehod na dálnici D5.

První nehoda byla nahlášena na 7. km ve směru na Plzeň v 14:06 hodin, kdy havaroval mikrobus s odtahovým vlekem s naloženým osobním automobilem. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči provedli protipožární opatření a pomocí vyprošťovacího automobilu uvolnili provoz na dálnici odstraněním osobního vozidla a vleku z pravého jízdního pruhu do odstavného pruhu.

Cestou k zásahu míjeli hasiči druhou nehodu vzniklou v koloně na 6,5. km ve směru na Plzeň, kdy došlo ke střetu osobních automobilů značky Jeep a Volvo. Zde se z jednotky oddělili 2 příslušníci, kteří provedli na vozidlech protipožární opatření.

Hodinu po půlnoci vyjeli berounští hasiči ke třetí dopravní nehodě na D5, a to na 5. km směr na Prahu, kdy došlo ke srážce kamionu a vozidla odtahové služby s odtahovým vlekem. Kamión zezadu narazil do stojící soupravy, při nehodě najel na odtahový vlek a narazil do přepravovaného mikrobusu. Při nehodě došlo ke třem zraněním – dvoučlennou osádku odtahového vozidla převezla ZZS k nemocničnímu ošetření, lehké zranění řidiče kamionu ošetřili na místě hasiči. Na vozidlech byla provedena protipožární opatření a po dobu dokumentace dopravní nehody Policií ČR osvětlovali hasiči místo zásahu osvětlovacím balónem. Odstranění havarovaných vozidel z dálnice zajišťuje odtahová služba.

V 08:14 hodin byla jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun vyslána k dopravní nehodě osobního automobilu na 21,5. km ve směru na Prahu. Zde po nárazu do svodidel zůstal osobní automobil Citroen Berlingo v levém jízdním pruhu, hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a manuálně odtlačili vozidlo do odstavného pruhu, čímž mohl být uvolněn provoz v obou jízdních pruzích.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet