Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po čelním střetu hasiči vyprošťovali zraněnou řidičku

Dne 18. 3. 2011 v 11:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě v Lípě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici I/49, křižovatka Lípa – Slušovice, došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Seat a Peugeot.

Po vzájemném čelním střetu dvou osobních vozů v prostoru křižovatky došlo k odhození obou vraků mimo silnici. Při nehodě se zranily dvě osoby.

Hasiči byli na místě nehody za šest minut od výjezdu ze stanice. Jedna zraněná osoba byla z auta venku, druhá byla uvězněna ve vraku. Hasiči bleskově připravili speciální vyprošťovací zařízení a po odstřižení dveří byl vytvořen dostatečný prostor na vytažení zraněné osoby.

Zraněné si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby a po nutném ošetření je převezla do nemocnice k další nezbytné péči. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s vyproštěním vraků zpět na silnici a s uvolněním dopravy.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost důležitou křižovatkou a dopravu regulovala hlídka policie. V obou směrech se tvořily krátké kolony.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet