Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střecha rodinného domku hořela na Karvinsku

Dne 22. 3. 2011 krátce po jedné hodině v noci vyjely jednotky hasičů karvinského okresu k požáru střechy rodinného domku v Orlové – Porubě (KA) na Jarní ulici.

Po příjezdu na místo požáru hasiči průzkumem zjistili, že hoří střecha jednopodlažního staršího rodinného domku. Ihned zahájili průzkum a povolali na místo pracovníky rozvodných závodů. Přímo nad hořící střechou se nacházela elektrická přípojka pod napětím. Hasiči tak z bezpečnostních důvodů museli se zahájením hasebních prací počkat na její odpojení.

Mezitím provedli průzkum uvnitř silně zakouřeného domku a zjistili, že v domku se nenacházejí žádné osoby. Po odpojení elektřiny zahájili hasiči hašení požáru a za necelých 20 minut měli požár pod kontrolou. Protože pod střechou byla ukryta ohniska požáru, museli hasiči střechu částečně rozebrat. V průběhu zásahu se ve spolupráci s Policií ČR snažili zjistit, kdo je majitelem domku a povolat ho na místo, aby mu po uhašení mohli místo požáru předat.

To se nakonec nepodařilo, a tak hasiči po likvidaci požáru krátce před půl pátou ráno místo požáru předali Policii ČR.

Příčinu požáru vyšetřují specialisté hasičů a Policie ČR, škoda, způsobená požárem, byla vyčíslena na 750 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani usmrcen.

Na místě zasahovali hasiči HZS Moravskoslezského kraje, stanice Karviná a Orlová a hasiči jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí Orlová a Rychvald. Celkem na místě zasahovalo 6 vozidel hasičů.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet