Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Auto vylétlo ze silnice a skončilo na kolejích

Dne 23. března v 18.32 hodin vyjížděli hasiči Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová a profesionální hasiči z Ústí nad Orlicí ke kolizi osobního vozidla Renault Scenic, který vylétl ze silnice na úseku z České Třebové směrem na Svitavy.

Automobil skončil na kolejích a navíc na střeše. Hasiči zabezpečili železniční trať, poskytli první před lékařskou pomoc řidiči, který utrpěl lehké zranění. Po zadokumentování nehody policisty bylo vozidlo vyproštěno z kolejí pomocí automobilového jeřábu a odstraněny byly všechny následky nehody.

Info HZS SŽDC ČT: Jednotka HZS SŽDC Česká Třebová vyjela vozem L101 CAS 24 v počtu 1+5 do žst. Česká Třebová, trať č.270 v km 003,000 na automobil v kolejišti. Z operačního střediska bylo zajištěno vyloučení dopravy na místě zásahu. Jednotka po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že se jedná o vozidlo Renault SCENIC. Provedla zajištění vozidla, protipožární opatření a po příjezdu policie prováděla asistenci při šetření nehody. Po jeho ukončení mohlo být vozidlo odstraněno z průjezdného profilu kolejí. Jednotka za pomoci navijáku se nažila vozidlo vytáhnout mimo trať. Z důvodu špatného přístupu k místu je pozván jeřáb z HZS CPS Ústí nad Orlicí, za pomocí kterého je vozidlo vytaženo. Příčinou nehody bylo nezvládnutí vozidla při předjíždění. Škoda na vozidle odhadnuta na 165 000,– Kč. Jedna osoba byla lehce zraněna.

Michal Janza, HZS SŽDC Česká Třebová

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet