Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kouř ze sklepa restaurace v Ústí nad Orlicí

Dne 26. března v 7.24 hodin vyjížděli profesionální hasiči ze Žamberka k požáru sklepa v Žamberku v Nádražní ulici. Hasiči po příjezdu zjistili, že sklepní prostory jsou užívány jako noční podnik. Prostory byly silně zakouřené a černý hustý dým se valil z objektu ven.

Ilustrační foto

Hasiči se přes dvoje mříže, velký nepořádek, nábytek a vybavení nemohli dostat k ohnisku požáru, a tak na místo byly přivolány další jednotky profesionálních hasičů z Ústí nad Orlicí a dobrovolných hasičů z Letohradu a Žamberku. Hasiči museli nejen požár likvidovat, ale také odklízet již zmíněný nepořádek. V době požáru uvnitř objektu nikdo nebyl.

Dýchací přístroje byly vzhledem k silnému zakouření velmi často obměňovány, proto byl na místo povolán i protiplynový automobil s dýchací technikou. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 9.54 hodin a zcela zlikvidován byl v 11.16 hodin. Krajský vyšetřovatel hasičů z důvodu zjištění příčiny vzniku požáru nechal na místo vyslat výjezdovou jednotku odborníků z oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva Lázní Bohdanče.

Událost ze strany hasičů byla ukončena v 17.42 hodin. Příčina vzniku požáru se stále zjišťuje. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 720 000 Kč. Hasičům se rychlým zásahem podařilo uchránit hodnoty ve výši 5 milionů korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet