Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požáry aut a trav zaměstnaly hasiče

Dne 25. března ve 20.52 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár osobního automobilu v Hlaváčově ulici v Pardubicích. Na místo ihned vyjely posádky velitelského automobilu Nissan Navara a cisternové automobilové stříkačky Mercedes Benz.

Ve 21.04 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu a o deset minut později byl požár zcela zlikvidován. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje příčinu vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.


Nahlášené pálení trávy se v sobotu 26. března vymklo z rukou. Plameny zasáhly včetně trávy i lesní porost. Tak to vypadalo v obci Horní Dobrouč na Orlickoústecku. Celkem sedm hasičských jednotek vyjíždělo k požáru lesa v 9.37 hodin. Hasičům komplikoval likvidaci požár nepřístupný terén. Jednalo se o rozlohu zhruba dva hektary. Hasiči museli zřídit čerpací stanoviště z něhož byla voda dopravována na požářiště.

Ve 12.13 hodin byl požár zlikvidován. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost při pálení klestí. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Vyšetřovatel hasičů udělil ihned viníku požáru blokovou pokutu. Událost byla ukončena ve 14.04 hodin.

Foto: JSDH Dolní Dobrouč

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet