Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Roční chlapec zemřel při požáru

Oheň se v domě rozšířil po explozi plynových kamen. Dítě zasypal zřícený strop. Jeho matka a další, osmiletý chlapec skončili s popáleninami v nemocnici.I­lustrační foto.

Požár v Libodřicích na Kolínsku byl nahlášen na OPIS HZS Středočeského kraje v neděli ve 21:19 hod. Příčiny požáru se vyšetřují. Podle ČTK zapalovala devatenáctiletá žena plynové topidlo, a přitom vybuchla desetikilogramová plynová láhev. Zřítila se část stropu a dům začal hořet. Ženě se podařilo z hořícího domu vytáhnout osmiletého synovce a běžela pro pomoc.

Intenzita požáru byla hodně veliká. Přesto se podařilo do jedné místnosti dostat. Mezitím přiběhli další lidé a prohledali další pokoje. Do místnosti, v níž bylo ohnisko požáru, se ale kvůli obrovským plamenům a žáru nedostali.

Hasiči našli pod sutinami mrtvolu ročního chlapce. Měl popáleniny třetího a čtvrtého stupně na devadesáti procentech těla. Lékař na jeho těle nezjistil stopy násilí. Žena a její synovec, který byl také v domě, skončili s drobnými popáleninami v nemocnici.

Škoda je předběžně vyčíslena na 1 500 000.
Sdílet