Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči – cyklisté opět zamíří do Vítovic

Tradiční závod horských kol Vítovický dráček se letos opět uskuteční v sobotu 16. dubna v okolí Vítovic, Viničných Šumic a Pozořic nedaleko Brna.

Ilustrační foto

Pátý ročník závodu opět pořádá Sportovní klub Hasiči Brno ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje a za finanční podpory České hasičské sportovní federace, Jihomoravského kraje a firmy Českomoravský cement, a.s. Závod je určen zejména příslušníkům a zaměstnancům složek IZS, zúčastnit se mohou i jejich přátelé a kamarádi. „Dráček není jen závod, ale i setkání příznivců cyklistiky a příjemné jarní posezení s kamarády," zdůraznili organizátoři.

Start závodu bude v 11 hodin na tradičním místě u hostince Na Růžku v centru Vítovic. Trať dlouhá 36 kilometrů vede převážně po nezpevněných lesních cestách a pěšinách Vítovického žlebu v předhůří Drahanské vrchoviny. Závod se pojede ve čtyřech kategoriích – pro závodníky do 40 let, nad 40 let, pro ženy a ostatní. Pro zájemce o nenáročnou projížďku pořadatelé připravili kratší okruh v délce 15 kilometrů. Bližší informace, kontakt na pořadatele a přihlášku zájemci najdou v přiložených propozicích závodu.

Dráček není gigantickou akcí a atmosféra je příjemná, protože každoročně závodí rekreační sportovci

říká jeden z pořadatelů Ing. Václav Kovář

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet