Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Letní tábor Integorvaného Záchranného Systému

Pro všechny děti, které obdivují práci hasičů, policistů a záchranářů se v rekreačním areálu „V Tišině" u obce Kožlany uskuteční již 5. ročník Letního dětského tábora s tématikou Integrovaného záchranného systému ČR. Děti se zde budou mít možnost zábavnou a napínavou formou dozvědět vše co je zajímá o práci složek IZS. Přímo do tábora přijedou zástupci policie, hasičů, záchranářů a potápěčů předvést ukázky své práce v reálných situacích.

Zástupci hasičů předvedou např. ukázku vyprošťování osob z havarovaného automobilu, požár automobilu, záchranu osob z výšek. Připraveny jsou přednášky na téma chování při požárech a jiných mimořádných událostech. Děti si budou moci vyzkoušet práci hasičů-lezců, slaňování, a jízdu po ukloněném lanovém traverzu.

Práci Policie ČR přijedou dětem přiblížit zástupci jednotlivých složek za přítomnosti jejich příslušníků (např. pořádková jednotka – těžkooděnci, služba dopravní policie, kriminální policie, služební psovodi aj.)Vedoucí z řad policistů předvedou praktické ukázky týkající se výuky sebeobrany, zadržování pachatelů, zajišťování stop na místě činu a jiné aktivity.

Z oblasti práce Zdravotnické záchranné služby se děti mohou těšit především na praktickou blokovou výuku první pomoci v průběhu celého tábora se všemi potřebnými pomůckami pod vedením instruktorů z řad zdravotníků a profesionálních záchranářů a na ukázku zásahu složek IZS, zejména záchranářů, při simulované dopravní nehodě a ošetření zraněných v terénu.

Z vlastních zdrojů dále vedoucí zajišťují další zájmový program v podobě ukázek bojového umění kung-fu, střelby z různých zbraní, lanové aktivity, přežití v přírodě, ukázku potápěčské skupiny, která předvede podvodní pátrací akci a umožní vyzkoušení dýchacího přístroje pod vodní hladinou a mnoho dalšího.

Hlavní myšlenkou letního dětského tábora s tématikou IZS je prevence a zdůraznění nutnosti fungování IZS ve společnosti.

Děti, jako jedna z nejrizikovějších skupin obyvatelstva, budou mít možnost seznámit se s trestnou činností, která může být jimi či na nich páchána (např. užívání a distribuce drog, šikana, krádeže a jiné násilné trestné činy). Mimo jiné si děti osvojí poskytnutí první pomoci, chování v krizových situacích a další důležité znalosti pro život.

Tento napínavý a nevšední program je dále doplněn tradičními táborovými aktivitami jako jsou sportovní turnaje, hry, stopovaná, maškarní bál, výlety a táboráky.

Více informací a fotografie z loňských ročníků najdete na www.tisina.cz

Sdílet
Přiložené soubory
pro všechny děti.docx zobrazit online DOCX 14 kB