Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Novojičínsku hasiči zasahují u hořícího seníku

Krátce před pátou hodinou ranní dne 1. 4. 2011 vyjely hasičské jednotky na Novojičínsku k ohlášenému požáru seníku (ocelokolna) do Sedlnic (NJ).

Po příjezdu na místo události průzkumem hasiči zjistili, že hoří ocelová kolna s uskladněným senem. Rozměry kolny byly 30 × 15m a byla z poloviny naplněná senem, které již prohořívalo v celém objemu (cca 3800 metráků). Hasiči profesionální jednotky HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Nový Jičín (3 vozy) a sborů dobrovolných jednotek obcí Příbor (2 vozy), Studénka (2 vozy) a Sedlnice (1 vůz) zahájili ihned hasební práce. Zároveň zahájili ochlazování střech sousedních objektů vepřína a kravína.

V sedm hodin se podařilo požár lokalizovat a bylo zahájeno dohašování sena. Zároveň hasiči zahájili z preventivních důvodů vyvádění zvířat ze sousedícího kravína. Po dohodě s majitelem objektu bylo rozhodnuto o kontrolovaném vyhoření sena s ochranou sousedních objektů.

Na místě zahájili vyšetřování příčin požáru vyšetřovatelé HZS MSK a Policie ČR. Škoda požárem způsobená byla odhadnuta na 1,5 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani usmrcen.

AKTU: sobota, 2. 4. 2011 – V tuto chvíli je požár seníku likvidován a na místě byla ponechána místní jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Sedlnice, která provádí asistenční a hlídkovou činnost. Včera krátce rovněž došlo k upřesnění škody požárem způsobené. Škoda na objektu byla vyčíslena na 15 milionů korun a škoda na uskladněném seně na 500 tisíc korun.

Fotografie JSDH Studénka: http://hasici-studenka.rajce.idnes.cz/…ar_sedlnice/

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet